пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Інформаційно-цифрова компетентність-запорука успішності вчителя НУШ

    Застосування сучасних інформаційно – комунікаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу. В українських загальноосвітніх школах в останні роки комп'ютерна техніка й інші засоби інформаційних технологій стали все частіше використовуватися при вивченні більшості навчальних предметів.
      Нові технології навчання на основі інформаційних і комунікаційних технологій дозволяють зробити освітній процес інтенсивним: збільшити швидкість сприйняття, розуміння та глибину засвоєння великої кількості інформації.
       Мета тренінгу визначається потребою формування у вчителів здатності до вирішення проблемних питань із використанням цифрових пристроїв, інформаційно-комунікаційних технологій, створенню умов для  розвитку критичного мислення, творчого самовираження, підвищення навчальної мотивації учнів, формувального оцінювання.
      Практичний досвід використання додатку Classroom, Web сервісів Kahoot та learningapp презентувала Харькович Ганна Романівна, вчитель початкових класів ЗЗСО №15.
      Учасники тренінгу ознайомилися з можливостями  створення безпечного освітнього середовища на базі Google додатку Classroom, особливостями  використання Web сервісів Kahoot та learningapp, як інструменту формувального оцінювання, з онлайн генераторами практичних завдань для школярів.  В ході практичної роботи  спробували виконання завдань та створення власних завдань різних типів у Web ресурсах Kahoot та learningapp.
        Он-лайн інструмент Kahoot дозволяє вчителям створювати тести та вікторини, які включають в себе широкий спектр мультимедійних елементів, таких як відео, зображення і текст. Його можливості це:
 перевірка розуміння навчального матеріалу учнями;
 проведення анкетування;
 проведення опитування;
 встановлення часу для виконання завдань;
 аналіз результативності.
         Сервіс Learning Apps має зрозумілий інтерфейс користувача . Основна ідея інтерактивних завдань полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі. Використання сервісу LearningApps дозволяє 
 створенню інтерактивних завдань за шаблонами;
 миттєву перевірку завдань;
 можливість отримання коду для того, щоб інтерактивні завдання були розміщені на сторінки сайтів або блогів вчителя та учнів.





Немає коментарів:

Дописати коментар