понеділок, 18 лютого 2019 р.

"Краса землі моєї" Виставка дитячої творчості за літературними творами В. Сухомлинського

      Творчі педагоги дошкільних закладів широко використовують педагогічну та літературну  спадщину В.Сухомлинського. «Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе у світі гри, музики, фантазії, творчості. Без цього вона засушена квітка», - стверджував Василь Сухомлинський.
     Він вважав, що кожну зустріч дитини з природою, педагог повинен використати на розуміння зв'язків, залежностей між явищами, вміннями розмірковувати. І все це він радить проводити в грі, тому що гра, на його думку, є та іскра, яка запалює вогник допитливості; без гри не може бути повноцінного пізнавального інтересу, інтелектуального розвитку, радості пізнання. Експозиція виставки є свідченням емоційно-ціннісного  сприйняття навколишного довкілля, розуміння і відчуття краси рідної природи,  сприяє розвитку дитячої уяви та фантазії.




2 коментарі:

  1. СвітланаКорнієнко18 лютого 2019 р. о 22:27

    Дякую Світлані Леонідівні за змістовну добірку найкращих робіт дітей та педагогів за творами В. Сухомлинського.Спадщина Великого педагога завжди актуальна.Його твори виховують доброчесність, вчать любити рідну землю, поважати людей. Ця добірка стане у нагоді і педагогам закладів освіти, і батькам наших вихованців.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ваші слова вдячності, як модератора ППД за педагогічною спадщиною Вюсухомлинського, мене надихають.

      Видалити